|
|
#1 (permalink) |
|
Üye Numarası: 1
|
bu yazı bütün Türkiyenin sokaklarına asılmalı. Bu sayede müslüman geçinip soygun yapıp sonrada devlet kesesinden yoksul bıraktıklara yardım adı altında diyet verenlere ders olmalı.
Bu konu yada mesaj "www.beyforum.net" sitesine aittir.
> > Kendi halinde bir tuccardi. > > > > Bir gun kumaslari gemiye yukledi. Endonezya'ya > > > > gitti ve oraya yerlesti. > > > > Isini orada devam ettirdi. > > > > > > > > Kumaslari kaliteliydi. Tam da o bolge halkinin > > > > aradigi cinstendi. > > > > > > Kendisi kanaat sahibi bir insandi tuccarin. > > > > Kazanci az olsun, temiz olsun dusuncesindeydi. > > > > > > Bir gun gec geldi is yerine. > > > > Ama kasada fazlaca para vardi. Belli ki, > > > > tezgahtar iyi bir kâr elde > > > > etmisti sattigi mallardan. Merak etti, > > > > sordu: > > > > > > -Hangi kumaslardan sattin? > > > > -Su kumastan > > > > efendim. > > > &g t; -Metresini kaca verdin? > > > > -On akceye. > > > > -Nasil olur?" diye hayret etti, tuccar. > > > > -Bes akcelik kumasi on akceye nasil satarsin? > > > > Bize hakki gecmis adamcagizin. Gorsen tanir misin > > > > onu? > > > > > > Tezgahtar gitti, musteriyi buldu, getirdi. > > > > Dukkan sahibi musteriyi karsisinda gorur gormez, > > > > helâllik istedi ve fazla parayi musteriye uzatti. > > > > Musteri sasirmisti. Boyle bir durumla > > > > ilk defa karsilasiyordu. > > > > > > -Ne demekti hakkini helâl et? > > > > Olay kisa surede dilden dile dolasti. > > > > Cok gecmeden kralin kulagina kadar vardi. > > Sonunda kral kumas tuccarini saraya cagirdi ve > > > > sordu: > > > > -Sizin yapt iginiz bu davranisi daha once biz ne > > > > duyduk, ne de gorduk. > > > > Bunun asli nedir? > > > > > > > > -Ben, dedi tuccar, Musluman'im. Islâm dini boyle > > > > emreder. Musterinin bana hakki gecmisti. > > > > Dolayisiyla kazancima haram > > > > girmisti. Ben sadece bir yanlisi duzelttim. > > > > > > Kral, > > > > -Islâm nedir, Muslumanlik nedir? gibi pes pese > > > > sorular sordu. > > > > > > Tuccar, birer birer sorularini > > > > cevapladi. > > > > > > Kral ilk defa duyuyordu boyle bir dinin > > > > varligini. > > > > Fazla zaman gecirmeden Islâm'i kabul etti. > > > > Daha sonra kisa sure icinde de halk Musluman > > > > oldu. > >> > > > 250 milyonluk nufusa sahip olan bugunku > > > > Endonezya'nin Muslumanligi kabul > > > > etmesindeki sir sadece bes akcelik bir kumas ve > > > > hakkaniyete uygun kucuk(!) bir davranis idi... > > > > > > Yapilan tek sey vardi sadece: > > > > Inandigi gibi yasamak, sahip oldugu guzellikleri > > > > Cevresiyle paylasmakti. > > > > > > Efendimizin mujdesi herkese acik: "Dogru ve > > > > Guvenilir tuccar, kiyamet gununde peygamberler, > > > > siddiklar (dogrular) ve sehitlerle beraberdir." > > > > Yani, asil olan soz dili degil, hal diliydi. > > > > > > Konusmaktan cok yasamakti. > > > > > > Inandigi gibi anlatmaktan ziyade inandigi gibi yasamakti... |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ameller, degerlendirilir, gore, nihayetinde, niyetlere |
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 01:30.

Normal