|
|
#1 (permalink) |
|
Üye Numarası: 1
|
İnsan, dünyaya gelişinde, herşeyi öğrnemeye muhtaç ve hayat kanunlarına cahil;hatat yirmi senede tamamen şerait-i hayatı öğrenemiyor. Belki ahir ömrüne kadar öğrenmeye muhtaç, hem gayet aciz ve zayıf bir surette dünyaya gönderilip, bir iki senede ancak ayağa kalkabiliyor.On beş senede ancak zarar ve menfaati fark eder; hayat-ı beşeriyenin muavenetiyle ancak menfaatlerini celp ve zararlardan sakınabilir.Demekki insannı vazife-i fitriyesi, taallümle tekemmüldür,dua ile ubudiyettir. Yani "Kimin merhametiyle böyle hakimane idare olunuyorum?Kimin keremiyle böyle müşfikane terbiye olunuyorum? Nasıl birisinin lütuflarıyla böyle nazeninane besleniyorum ve idare ediliyorum?bilmektir; ve binden ancak birisine eli yetişemediği hacatına dair Kaıul-Hacata lisan-ı acr ve fakr ile yalvarmaktır ve istemek ve dua etmektir.Yani aczin ve fakrin ceablarıyla makam-ı ala-yı ubudiylete uçmaktır
Bu konu yada mesaj "www.beyforum.net" sitesine aittir.
Demek insan bu aleme ilim ve dua vasıtasıyla tekemmül etmek için gelmiştir. Mahiyet ve istidat itirabıryla herşey ilme bağlıdır.Ve bütün ulum-u hakikiyenin esası ve madeni ve nuru ve ruhu marifetullahtır ve onun üssül-esası da imamn-ı billahtır. (Risale-i Nur) |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| dunyaya, gayesi, gelis, insanin |
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 23:38.

Normal