BeyForuM
Eski 10-04-2010, 18:29   #1 (permalink)
BeyForuM
Owner
BeyForuM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye Numarası: 1
BeyForuM isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Bilgisayarda Bulunması Gereken Programlar

Bilgisayarda Bulunması Gereken Programlar

Mozilla Firefox

Windows işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara sunulan Internet Explorer dışında alternatif tarayıcılardan da faydalanabilirsiniz. Mozilla’nın geliştirdiği Firefox programı da buna güzel bir örnek. Ücretsiz eklentileri sayesinde kişiselleştirilebilen Firefox, internet üzerinde güvenle sörf yapmak isteyen kullanıcıların tercih etmesi gereken bir araç.

Internet Explorer

Windows XP’yi kurmanızın ardından Internet Explorer 6’yı kullanmak durumundasınız; ancak IE 6 çok eskide kalan bir tarayıcı olduğundan, gerekmedikçe Internet Explorer’ın bu sürümünü kullanmamalı, Microsoft’un geliştirdiği Internet Explorer 8’i bilgisayarınıza kurmalısınız. IE 8’i bilgisayarınıza indirmek için Microsoft’un resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Adobe Flash

Günümüzde hemen her web sitesi, sayfalarında Flash uygulamalara yer vermektedir. Bu nedenle internet üzerindeki animasyonları ve diğer Flash uygulamaları görmek için mutlaka bu programı bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor

Adobe Reader

İnternette yaygınca kullanılan PDF dosyalarının görüntülenmesini Adobe Reader da bilgisayarınızda mutlak suretle bulunması gereken programların başında yer alıyor.

WinRAR

Dünyanın en iyi sıkıştırma ve arşivleme programı olarak da bilinen ve hemen her kullanıcının bilgisayarında mutlaka bulundurması gereken WinRAR, WinZip’ten farklı olarak ücretsiz olarak da kullanılabiliyor.

Winamp

Kullanışlı bir medya oynatıcısı olan Winamp, yıllardır kullanıcıların bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. Winamp ile video dosyalarını izlemeniz de mümkün…

VLC Player

Adı şu an için pek duyulmamış olsa da VLC Player, birçok açıdan rakiplerini geride bırakan, kullanışlı bir yazılım. Hemen hemen tüm video dosyalarını oynatabilen VLC Player, bazı videoları oynatamama sorunu yaşayan kullanıcıların göz atması gereken bir program.

Nero

CD/DVD yazma aracı deyince akla ilk gelen isim olan ve yılların getirdiği tecrübeyle oldukça gelişmiş özellikleri bünyesinde barındıran Ahead Nero ile CD/DVD ve hatta Blu-ray disklerinizi yazabilir ve kendi film ve müzik arşivinizi oluşturabilirsiniz.

Microsoft Office 2007/2010

Microsoft’un kullanıcılarına beta sürümünü sunduğu Office 2010, Office 2007’den sonra yeni arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Her bilgisayara kurulması gereken Office’in içerisinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook ve OneNote gibi kullanışlı araçlar bulunuyor.

OpenOffice

Microsoft’un Office paketine para ödemek istemiyorsanız, aynı performansı kısmen alabileceğiniz OpenOffice’i de deneyebilirsiniz. İçerisinde Excel, PowerPoint ve Word türevi araçları içeren bu ücretsiz Office paketi, Linux altında da kullanılabiliyor.

<div>
__________________________________________________ ____
Doğrularımı götürmeye yetecek kadar yanlış yapmadım bu hayatta...Çok sıkıştığım yerde boş bıraktım hep soruları...Şimdi bıraktığım boşlukların birindeyim belki de...Kimsenin doğrusunu götürmedim...Ve en önemlisi de; Ben kimsenin yanlışı olmadım...
Konu TaTLi CaDi tarafından (09-02-2010 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir..

Bu konu yada mesaj "www.beyforum.net" sitesine aittir.
BeyForuM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
bilgisayarda, bulunmasi, gereken, programlar

Seçenekler
Stil